Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Έγκλημα & τιμωρία


Υπάρχουν πολλά είδη εγκλήματος και πολλά είδη τιμωρίας φυσικά. Τι γίνεται όμως όταν απλά δεν σε καλύπτει η τιμωρία του εγκληματία?

Το ότι οι νόμοι στην Ελλάδα για την προστασία των ζώων είναι ελλιπείς ή δεν εφαρμόζονται το γνωρίζετε...γι αυτό γίνεται μια προσπάθεια να γίνει η κακοποίηση ζώων από πλημέλλημα σε κακούργημα. Γιατί? Γιατί όλοι είναι πλέον εξαγριωμένοι. Και θα λυπηθώ πολύ αυτόν τον έναν που θα πιαστεί κάποια στιγμή επ' αυτοφόρω να κακοποιεί ζώο. Σ αυτόν θα ξεσπάσει όλη η οργή για όλες τις προηγούμενες κακοποιήσεις αθώων τετράποδων. Το χω πει κι εγώ. Αν πιάσω έναν να ρίχνει μια φόλα ή να κάνει κάτι άλλο κακό σε ζώο, επί τόπου δεν ξέρω τι ακριβώς θα του κάνω αλλά σίγουρα δεν θα του μιλήσω με το σεις κ με το σας...Θα του ανοίξω το κεφάλι? Θα τον ευνουχίσω? Θα δείξει. Αναλόγως μάλλον με το τι θα κάνει στο ζώο. Το ίδιο θα του κάνω κ εκείνου. Ξανά στο θέμα μας.Γιατί κάποιος δηλητηριάζει αδέσποτο ή το ζώο μες στην αυλή σου και δεν τρέχει τίποτα!Τον ενοχλούσε λέει και βγαίνει κι από πάνω! Γιατί κάποιος κρατά επί χρόνια αλυσοδεμένο ένα σκυλί και δεν τρέχει τίποτα! Έτσι είναι μωρέ οι παλιοί, τι ψάχνεις, νοοτροπία! Γιατί κάποιος κλωτσά, σέρνει μέχρι θανάτου, καίει με καυτό λάδι, κρεμά, βασανίζει ή πυροβολεί ζώο και τη γλιτώνει! Γι αυτό... Γιατί κάποιος οργανώνει κυνομαχίες, γιατί κάποιος άλλος έχει παράνομο εκτροφείο καθαρόαιμων ζώων που κρατά σε άθλιες συνθήκες και γιατί κάποιος έχει κυνηγόσκυλα σε ένα κλουβί και τα βγάζει μόνο κάθε Κυριακή για κυνήγι ή κάποιος έχει δεμένο το σκύλο επί 24 ώρες στην αυλή του! Είναι πολλές οι μορφές...άλλες με φαντασία, άλλες πιο άπλες, αλλά πολλές.Εγκλήματα που συμβαίνουν στην Ελλάδα, σε κάθε πόλη της και βγαίνουν στο φως συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Εγκλήματα που ακόμα και αν δεν είσαι φιλόζωος, σε κάνουν να αηδιάζεις και να λες ''μα καλά τι του φταιξε το ζωντανό και του το κανε αυτό?''.
Και πας στα αστυνομικά τμήματα να καταγγείλεις και σε κοιτούν σα χάνοι, δεν ξέρουν καν τον έναν ευλογημένο νόμο που ορίζει κάτι λίγα βασικά για τα δικαιώματα των ζώων και δεν ξέρουν και ότι κάποιος που κακοποιεί ζώο, διαπράττει έγκλημα! Στις πόλεις δεν μπορείς να βρεις άκρη, άντε να τρέχεις τώρα στα δικαστήρια - στα χωριά δεν μιλά κανείς και δεν ξεσκεπάζεται ποτέ ο ... τρελλός του χωριού που φολιάζει ή πυροβολεί ζώα επειδή τάχα μου του ενοχλούν το κοπάδι και δεν τον νοιάζει αν είναι σκύλος που έχει ο άλλος επί χρόνια ολόκληρα ιδιόκτητο! Το θέμα όμως είναι ότι επειδή δεν εφαρμόζονται οι νόμοι δεν σημαίνει ότι θα το βάλουμε κάτω. Θα πιέζουμε και θα πιέζουμε και θα απαιτούμε μέχρι να γίνει η μεγάλη αλλαγή, το bing bang #2! Έχουμε δρόμο πολύ ακόμα μέχρι να καλυφθούν τα κενά αλλά τι να κάνουμε. Εδώ ο νόμος σου λέει δήθεν επιτρέπονται δύο ζώα μόνο να έχεις αλλά όταν τους καταγγείλεις έναν συλλέκτη που έχει 100, τον βγάζουν μεν παράνομο, του λένε ότι πρέπει να τα απομακρύνει αλλά φυσικά δεν έχουν καμία υπηρεσία να τα κατασχέσει και να τα φροντίσει από κει και πέρα! Χα! Γιατί να ''φοβηθώ'' εγώ και να μηνμ έχω και 3 και 4 και όσα θέλω? Ποιός θα μου ορίσει πόσα ζώα θα έχω και πόσα θα φροντίζω και για πόσα θα πληρώνω εμβόλια, εξετάσεις και αποπαρασιτώσεις κάθε μήνα? Βρε ουστ...που θα λέγανε και στο χωριό, εκείνο που έχει δεμένο το σκύλο φυσικά.

Νόμος λοιπόν...Έννοια ιδιαίτερη στην Ελλάδα. Κλέβουν οι μεγάλοι, οι πολιτικοί και δεν γίνεται τίποτα. Κλέβει ο μικρός, ο φτωχός και πάντα εφαρμόζεται ο νόμος. Παράξενα πράγματα αλήθεια. Κύριοι, δεν θα μας τρελλάνετε. Εμείς θα σας τρελλάνουμε. Εχουν πια τόσο σιχαθεί, οργιστεί, εξαγριωθεί οι φιλόζωοι που δεν θα περνά καμία κακοποίηση ατιμώρητη. Αν μη τι άλλο βρε παιδιά, ζωντανές ψυχές είναι. Ποιός μας είπε ότι μπορούμε να τις κάνουμε ό,τι θέλουμε? Να τις κρεμάμε από δέντρα ή να τις κρατάμε δεμένες με αλυσίδες χωρίς νερό και τροφή? Αυτονόητα πράγματα! Κι αν κάποιος δεν τα καταλαβαίνει, ας κοιταχτεί και σε κανέναν γιατρό. Η κακοποίηση ζώου συνδέεται με μια γενική εγκληματική φύση των ανθρώπων. Βεβαίως! Πολλοί εγκληματίες (κυρίως σε σχέση με παιδιά και σεξουαλική κακοποίηση) έχει αποδειχτεί ότι είχαν κακοποιήσει παλιότερα ζώα, φυλακισμένοι έχουν παραδεχτεί βίαιες πράξεις κάποτε σε ζώα κ.ο.κ. Μια αρρωστημένη πράξη δεν μπορεί ποτέ να έχει λογική εξήγηση...του τύπου ''έλα μωρέ παιδί είναι''...Μα παιδί είναι και κόβει κεφάλι κουταβιού? Πας καλά κυρά μου ή να πηδηχτώ από το παράθυρο? Όσο κλείνουμε τα μάτια σε ένα πρόβλημα, τόσο αυτό μεγαλώνει. Γι' αυτό πλέον πολλοί είναι αποφασισμένοι να μην κλείνουν τα μάτια και να εξαλείψουν το πρόβλημα. Κι εγώ μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου