Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Φόλες παντού..Πόσο έξυπνος είσαι εσύ που τις βάζεις?




Η πιο ηλίθια πράξη που μπορεί να κάνει ένας ''άνθρωπος'': να βάλει φόλα! Μια φόλα που μπορεί να πιάσει ένα παιδί από κάτω και να χάσει τη ζωή του.

Απο κει και πέρα πάμε στο ανήθικο της πράξης απέναντι στα ίδια τα ζώα. Ποιός είσαι εσύ βρε μάγκα που θα αποφασίσεις για το αδέσποτο ή ακόμα και το οικόσιτο που αγαπά και πονά ο διπλανός σου, πότε θα πεθάνει και πώς! Ποιός είσαι εσύ που πας και αγοράζεις παράνομα φυτοφάρμακο για να το βάλεις σε κρέας και να πας βράδυ να το κρύψεις σε κάποιο πάρκο ή να το πετάξεις σε αυλή? Είσαι καθηγητής πανεπιστημίου? Είσαι ταξιτζής? Είσαι ανήλικος? Είσαι ηλικιωμένος? Θέλω μια φορά να δω έναν υπάνθρωπο που με θράσος και πονηριά ετοιμάζει ένα δηλητήριο για ένα άμοιρο,ανυπεράσπιστο πλάσμα. Τι σκέφτεται? Χαίρεται που θα το ξεκάνει? Το συζητά με τους γνωστούς του ή είναι το κρυφό του μέγα μυστικό? Το μαθαίνει και στα παιδιά του ή ξέρει ότι θα τον κράξουν αν τους το πει?

Ένα ζώο που δηλητηριάζεται υποφέρει από τους σπασμούς, την αιμορραγία, το φόβο που νιώθει για ό,τι του συμβαίνει και από τον πόνο φυσικά που είναι τεράστιος. Τι είδους άνθρωπος λοιπόν έστω κι αν οι γάτες του κατουράνε τις γλάστρες, έστω και αν όντως ο γείτονας αφήνει το σκύλο του να γαυγίζει επί ώρες στον κήπο, έστω και αν ενοχλείται από την παρουσία και μόνο των ζώων, επιλέγει να ΘΑΝΑΤΩΣΕΙ,να ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ζωντανά πλάσματα? Γιατί δεν καταγγέλει, γιατί δεν συζητά το πρόβλημα, γιατί δεν περιφράσσει το σπίτι του? Αλλού κι αλλού ξέρουν να κάνουν μηνύσεις για το κάθετι...

Η φόλα δεν πέφτει μόνο σε χωριά ή επαρχίες..πέφτιε κανονικότατα και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και στα κέντρα και στα επίκεντρα..και στα Μπουρνάζια και στις Εκάλες.
Δεν έχει να κάνει λοιπόν με το αν ο άλλος είναι ευκατάσταστος ή πολιτισμένος ή μορφωμένος ή γονιός...Εχω ακούσει για καθηγήτριες να ρίχνουν φόλες, όπως και ο βοσκός στο χωριό μου.
Η απανθρωπιά και η δολοφονική αίσθηση είναι μέσα σε κάποια άτομα δυστυχώς, αναπόφευκτα. Ψυχολογικά προβλήματα? Κληρονομικές...συνήθειες? Ετσι έμαθαν από τους γονείς τους? Λίγο με νοιάζει. Με νοιάζει μόνο το ζώο που πεθαίνει αβοήθητο, επειδή ένα χέρι τολμά να το παίξει Θεός. Το αδέσποτο πεθαίνει αβοήθητο ψυχοραγγώντας και το οικόσιτο αν είναι τυχερό το τρέχουν οι ιδιοκτήτες του στο γιατρό,αγωνιώντας γι αυτό και ξοδεύοντας χρήματα...Γιατί? Γιατί κάποιος αποφάσισε να το παίξει μάγκας?

Ο σκύλος μου έτυχε να φάει κάποια στιγμή στη βόλτα κάτι από κάτω που ούτε καν πρόλαβα να δω τι ήταν. Μέχρι να πάμε στο σπίτι παρατηρούσα στο σκυλί ένα θολό βλέμμα και μια αδυναμία στο περπάτημα. Στο σπίτι πια άρχισε να βγάζει σάλια, να ξαπλώνει και να τρέμει. Άρχισα έναν αγώνα να βρω γιατρό, καθώς ήταν Κυριακή βράδυ...και ταυτόχρονα να προσπαθώ να τον κρατήσω ζεστό, να του σκουπίζω τα σάλια,κάτι, που θα τον έκανε να αισθανθεί καλύτερα. Ο κτηνίατρος του έκανε 2 ενέσεις για να κάνει εμετό και μετά του έδωσε ατροπίνη. Το σκυλί υπέφερε ξαπλωμένο, έκανε εμετούς, σκουπίζαμε, καθαρίζαμε και ξανά. Αφυδατώθηκε, τον κουβάλησα αγκαλιά, όλο το βράδυ ξαγρύπνησα πλαϊ του και ακόμα και την επόμενη ημέρα δεν πήγα στις δουλειές μου γιατί υπήρχε κίνδυνος να μην έχει φύγει όλο το δηλητήριο από μέσα του. Ευτυχώς τη γλίτωσε. Τι πρέπει εγώ να κάνω? Ποιός μάγκας με υπέβαλλε στο να ξοδέψω χρήματα (που χαλάλι του του σκύλου, κι άλλα τόσα θα τα δινα) γιατί απλά είχε ρίξει φόλα γιατί έτσι γούσταρε? Το κρέας που έβγαλε ο σκύλος δεν μπορεί να ήταν από τα σκουπίδια ενώ το δηλητήριο κατακίτρινο,ήταν παντού στα σάλια του. Πώς θα ένιωθε αυτός ο άνθρωπος που το έκανε αυτό αν έβλεπε το παιδί του να τρέμει και να μοιάζει αβοήθητο? Να τον κοιτά στα μάτια και να μην μπορεί να του πει τι ακριβώς έχει, αλλά είναι φανερό ότι πονά και χρειάζεται κάτι. Μην μου πείτε ότι τα παιδιά δεν είναι σκυλιά και τα σκυλιά-γατιά δεν είναι παιδιά. Δικαίωμα μου να τα θεωρώ όπως θέλω. Εγώ το σκυλί που αγαπώ και το πονώ δεν θα το πειράξω ποτέ...ακριβώς όπως και ένα μικρό παιδί..δεν θα το πειράξω ποτέ.

Κι αν θεωρούν βρώμικα τα αδέσποτα, μετά τα πτώματα που γεμίζουν τους δρόμους ή μένουν να αποσυντίθενται στην άκρη του δρόμου τι είναι ? Καθαριότητα και εξυγίανση?

Σταματήστε λοιπόν αυτό το χόμπι...γιατί μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και κάποιος εκεί πάνω που σας βλέπει και σε αυτή ή σε άλλη ζωή, κάπως θα σας γυρίσει boomerang .. δεν μπορεί.

Σας υπενθυμίζω κύριοι εκεί έξω ότι ο νόμος τιμωρεί τη δηλητηρίαση ζώων και όλοι οι φιλόζωοι είναι σε επαγρύπνηση. Και το κακό ξέρετε ποιό είναι ? Οτι ο ένας που θα συλληφθεί να το κάνει, θα την πληρώσει για όλους τους προηγούμενους..Πριν την αστυνομία δηλαδή θα παίξει και ξύλο σίγουρα!!!Γι αυτό προσέχτε!

Τα συλληπητήρια μου σε όσους έχασαν ζώο από τις νέες φόλες και κουράγιο για όσους αντιμετωπίζουν τα πτώματα καθημερινά στο διάβα τους. Σύρος..Γέρακας..Κιλκίς..Αθήνα..Κρυονέρι...Κρήτη..Ρόδοςκαι πόσα άλλα που δεν έχουν φωνή να μας το πουν και κάμερα να μας στείλουν τις φωτογραφίες των νεκρών ευαυτών τους.

1 σχόλιο:

  1. τυχαία πέρασα από εδώ,ψάχνοντας στο Διαδίκτυο(ως γατομαμά που είμαι)links φιλοζωικά...
    Καλησπέρα!Πολύ καλά τα λέτε και το πιστεύω κι εγώ πως υπάρχει κάποιος εκεί πάνω,ένα μάτι,που όλα τα βλέπει,όλα τα άδικα και τις αισχρότητες...
    Βλέπω ότι δεν έχει γίνει ανάρτηση μέσα στο 2011 - ελπίζω σύντομα να ξαναγράψετε κάτι.
    Με εκτίμηση,
    Γεωργία

    ΑπάντησηΔιαγραφή