Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Τιμωρία για τον Ροδίτη κακοποιό ζώων!


Η Ρόδος είναι μια από τις περιοχές που οι κακοποιήσεις ζώων είναι συχνό φαινόμενο...όπως η Κρήτη, η Ικαρία και φυσικά η Αθήνα. Κακοποίηση δεν είναι μόνο η δηλητηρίαση ζώων αλλά και η καθημερινή διατήρηση τσοπανόσκυλων και κυνηγόσκυλων, δεμένων στα χώματα, με μισό μέτρο αλυσίδας...αλλά θα επανέλθω σε αυτό.

Σήμερα το δικαστήριο καταδίκασε τον τσοπάνη που κρέμασε και σκότωσε 2 κουτάβια στην περιοχή Αφάντου, σε 9 μήνες φυλάκιση και 2500 ευρώ πρόστιμο. Από τις πιο μεγάλες ποινές με βάση το νόμο 3170 και κυρίως από τις πιο μεγάλες ηθικές ικανοποιήσεις. Με έναν πρωτότυπο τρόπο, έδρασαν αποτελεσματικά τόσο οι θυροφύλακες που κατάφεραν να ανακαλύψουν το δράστη, όσο και ο δημοσιογράφος που δημοσίευσε το θέμα, οι αρχές και φυσικά οι φιλόζωοι που ήταν για άλλη μια φορά εκεί, να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν μια τιμωρία για τον ένοχο.

Ελπίζω στο μέλλον να δούμε κι άλλες τέτοιες τιμωρίες σε όσους τολμούν να σηκώνουν το χέρι σε τετράποδα πλάσματα. Να μην φοβάστε να κάνετε μήνυση στο γείτονα, να μην φοβάστε να καλέσετε την αστυνομία και να μην βαριέστε να καταγγείλετε γεγονότα! Πιέστε τις αρχές να εφαρμόσουν τον νόμο...αλλιώς θα έχουμε κι εμείς ΕΥΘΥΝΗ αν κάποια κτήνη συνεχίζουν να κακοποιούν ζώα.

Videos:
http://www.adespoto.tv/watch_video.php?v=78b922c3cb75c40 &

http://tvkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1851:-video&catid=31:2009-11-28-16-14-18&Itemid=55

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου